Tyvärr så har Mexico ett rykte om att vara ett osäkert land, men med lite sunt förnuft och försiktighet så är det inte inte osäkrare än någon annanstans.

Försäkring
Precis som på vilken annan resa så är det viktigt att ha en giltig reseförsäkring, tex via hemförsäkringen. Den ska täcka saker som stöld och sjukdom. Glöm inte att ta med telefonnummer till ert försäkringsbolag.

Försiktighetsåtgärder
Gå inte omkring med en stor kamera på magen eller med plånboken i bakfickan. Speciellt inte i folkmyller. Att göra det är att be om att en ficktjuv stjäl dina saker.

Försök smälta in så gott det går. Undvik att veckla ut kartor eller läsa turistguider om ni inte är mitt i ett turistområde. Ett enkelt sätt att smälta in är att helt enkelt in inte bära shorts inne i städerna, det gör bara turister och svenska bleka ben syns klart och tydligt på flera hundra meters avstånd.
Packa inte värdesaker i det baggage ni checkar in på flyget.

Undvik att vandra på öde gator i mörkret, ett tydligt exempel på att med sunt förnuft så ska det inte vara någon större fara.

Om du tar ut pengar på en bankomat så använd bankomater på öde platser, använd istället bankomater inne i större affärer eller shoppingcentrum.

Bär inte omkring på alla dina pengar och kreditkort på samma ställe. Om olyckan är framme så har du då i alla fall tillräckligt för att klara dig några dagar.

Kvinnor bör inte bära korta kjolar och tajta kläder inne i städerna (på stränderna så går det givetvis bra).